10 tips för att spara pengar när du handlar på Amazon


Att handla på Amazon är enkelt, bekvämt och prisvärt, men det finns också många sätt att spara ännu mer pengar på dina köp. Här är 10 tips för att hjälpa dig att spara pengar när du handlar på Amazon.

1. Använd prisjämförelseverktyg

Innan du köper något på Amazon, se till att du jämför priserna med andra återförsäljare för att säkerställa att du får det bästa erbjudandet. Prisjämförelseverktyg som CamelCamelCamel och Keepa kan hjälpa dig att spåra prisförändringar på Amazon och ge dig en översikt över historiska priser.

2. Använd Amazon-kuponger

Amazon-kuponger är enkla att använda och kan ge dig upp till 50% rabatt på utvalda produkter. Du kan hitta Amazon-kuponger på Amazon.com och genom andra kupongsajter.

3. Anmäl dig för Amazon Prime

Om du handlar mycket på Amazon, kan det vara värt att överväga att anmäla dig till Amazon Prime. Som Prime-medlem får du gratis frakt på tusentals produkter, tillgång till streaming av film och TV-serier, gratis e-böcker och mycket mer.

4. Använd Amazon Renewed

Amazon Renewed erbjuder renoverade produkter till rabatterade priser. Produkterna är testade och certifierade för att fungera som nya, men kan ha mindre skönhetsfel. Detta är ett utmärkt sätt att spara pengar på högt värderade produkter som smartphones och laptops.

5. Använd Amazon Warehouse Deals

Amazon Warehouse Deals erbjuder rabatterade priser på retur- och öppet förpackade produkter. Dessa produkter är fortfarande fullt fungerande och kan ha små skönhetsfel. Det är ett bra sätt att spara pengar på produkter som du inte behöver i perfekt skick.

6. Använd Amazon Subscribe & Save

Amazon Subscribe & Save ger dig upp till 15% rabatt på produkter du regelbundet köper, som mat, skönhetsprodukter och hushållsartiklar. Du väljer hur ofta produkterna ska levereras, och du kan när som helst avbryta prenumerationen.

7. Få återbäring med Amazon Prime Rewards Visa-kortet

Amazon Prime Rewards Visa-kortet ger dig 5% återbäring på alla dina inköp på Amazon.com, samt 2% återbäring på restauranger, bensinstationer och apotek, och 1% återbäring på alla andra köp.

8. Använd Amazon Trade-In

Amazon Trade-In låter dig skicka in gamla enheter och produkter för att få Amazon-kredit. Du kan använda krediten för att köpa nya produkter på Amazon.com.

9. Kolla efter ”Deal of the Day” och ”Lightning Deals”

Amazon har dagliga erbjudanden och blixtsnabba erbjudanden som kan ge dig upp till 70% rabatt på utvalda produkter. Deal of the Day-erbjudanden är tillgängliga hela dagen, medan Lightning Deals bara är tillgängliga under en begränsad tid.

10. Se upp för falska recensioner

Falska recensioner är ett vanligt problem på Amazon. Se till att läsa recensioner från verifierade köpare och var skeptisk till recensioner som är för positiva eller för negativa.

Att handla på Amazon kan vara en enkel och bekväm upplevelse, men det är också viktigt att vara medveten om möjligheterna att spara pengar och göra smarta inköp. Genom att använda dessa 10 tips kan du göra dina Amazon-köp ännu mer förmånliga och lämpliga för din plånbok.

Amazon Prime: Är det värt det?

Amazon Prime är en populär prenumerationstjänst som ger användare tillgång till en rad förmåner, inklusive gratis frakt, streaming av film och TV-serier, gratis e-böcker och mycket mer. Men är det verkligen värt det att betala för Amazon Prime? Här är några saker att tänka på innan du bestämmer dig för att prenumerera på Amazon Prime.

Fördelar med Amazon Prime

Gratis frakt

En av de mest lockande fördelarna med Amazon Prime är gratis frakt. Med Prime kan du få gratis tvådagarsfrakt på tusentals produkter på Amazon.com, vilket kan spara dig mycket pengar i längden.

Streaming av film och TV-serier

Som Prime-medlem kan du också streama tusentals filmer och TV-serier på Amazon Prime Video, inklusive Amazon Originals som The Marvelous Mrs. Maisel, The Man in the High Castle och Jack Ryan.

Gratis e-böcker

Prime-medlemmar har också tillgång till ett urval av gratis e-böcker som kan laddas ner till en Kindle-enhet eller en läsapp.

Rabatterade priser på Amazon-produkter

Prime-medlemmar har också tillgång till rabatterade priser på utvalda Amazon-produkter, inklusive Kindles, Fire Tablets och Echo-enheter.

Nackdelar med Amazon Prime

Kostnad

Den största nackdelen med Amazon Prime är kostnaden. Årliga prenumerationsavgifter kan vara ganska höga, särskilt om du inte handlar mycket på Amazon.

Förändringar i förmåner

Amazon Prime har gjort flera förändringar i sina förmåner under de senaste åren, vilket kan göra det svårt att avgöra om det fortfarande är värt kostnaden.

Avbokningspolicy

Om du bestämmer dig för att avbryta din Amazon Prime-prenumeration, måste du göra det innan prenumerationsperioden löper ut för att undvika att debiteras för nästa period.

Är Amazon Prime värt det?

Det är upp till var och en att avgöra om Amazon Prime är värt kostnaden. Om du handlar mycket på Amazon och använder andra förmåner som gratis frakt, kan Prime vara en god investering. Om du inte använder alla förmåner, kan det vara bättre att avstå från prenumerationen. Du kan också överväga att utnyttja en kostnadsfri provperiod för att avgöra om Amazon Prime är rätt för dig.

Svenska alternativ till Amazon: En guide till att handla på hemmaplan

Amazon är en gigant inom e-handel, men det finns också flera svenska alternativ för de som vill handla på hemmaplan. Här är en guide till några av de mest populära svenska e-handelsplattformarna.

Tradera

Tradera är en svensk online-auktionsplattform som låter användare köpa och sälja nya och begagnade varor. Plattformen har ett stort utbud av produkter, från kläder och accessoarer till teknik och heminredning. Det är också ett bra alternativ för miljömedvetna konsumenter som vill minska sin konsumtion av nya produkter.

CDON

CDON är en annan populär svensk e-handelsplattform som säljer allt från elektronik och hushållsartiklar till kläder och skönhet. Plattformen erbjuder också snabb leverans och kundsupport på flera olika språk.

Elgiganten

Elgiganten är en svensk elektronikkedja som erbjuder ett brett utbud av elektronik, inklusive datorer, mobiler, TV-apparater och hemelektronik. De har även fysiska butiker runt om i landet och erbjuder prisgaranti på alla sina produkter.

Apotea

Apotea är en online-apotek som erbjuder allt från läkemedel och hälsoprodukter till hudvård och kosmetika. Plattformen har snabb leverans och bra priser, och erbjuder också professionell rådgivning från apotekare.

Tretti

Tretti är en svensk e-handelsplattform som säljer vitvaror, köksmaskiner och andra hushållsprodukter. Plattformen erbjuder konkurrenskraftiga priser och snabb leverans, och har också fysiska butiker runt om i Sverige.