Vad du behöver veta innan du skaffar en struts som husdjur


Att ha en struts som husdjur kan verka spännande och exotiskt, men det är också en stor ansvarsuppgift. Innan du skaffar en struts som husdjur finns det flera saker som du bör överväga. Här är vad du behöver veta innan du skaffar en struts som husdjur:

 1. Storlek
  Strutsar är stora fåglar och kan bli upp till 2,5 meter höga och väga upp till 135 kg. Innan du skaffar en struts, se till att du har tillräckligt med utrymme för den att röra sig och trivas på.
 2. Kostnader
  Att ha en struts som husdjur kan vara en dyr affär. Utöver kostnaden för själva fågeln, behöver du också köpa mat, utrustning, och underhåll av inhägnader eller stall. Det är också viktigt att tänka på kostnaden för veterinärvård och eventuella mediciner eller behandlingar.
 3. Beteende
  Strutsar är sociala djur och trivs med att vara i flock. Om du planerar att ha en struts som husdjur, se till att du har tillräckligt med utrymme för att hålla mer än en struts eller ha andra husdjur som kan interagera med den.
 4. Hälsa och sjukdomar
  Som med alla djur, är det viktigt att se till att din struts är frisk och fri från sjukdomar. Strutsar kan drabbas av sjukdomar som är farliga för människor, så det är viktigt att du vet hur man hanterar och förebygger dessa sjukdomar.
 5. Regelverk och licenser
  Att ha en struts som husdjur kan kräva att du har en licens eller tillstånd från myndigheterna. Kontrollera alltid med ditt lokala jordbruksdepartement eller motsvarande myndighet för att se till att du uppfyller alla krav för att ha en struts som husdjur.

Att ha en struts som husdjur kan vara en spännande upplevelse, men det är också en stor ansvarsuppgift. Innan du skaffar en struts, se till att du har tillräckligt med utrymme och resurser för att ta hand om den. Tänk på kostnader, beteende, hälsa, regelverk och licenser. Om du är beredd på utmaningen, kan en struts vara en underbar följeslagare.