Upptäck Stockholmskrogar: En kulinarisk rundtur i staden


Stockholm är en stad med en rik matkultur och har en mängd restauranger som har något för alla smaker och plånböcker. Här tar vi en rundtur bland några av stadens mest intressanta krogar.

Oaxen Krog & Slip

Oaxen Krog & Slip ligger på Djurgården och är en av Stockholms mest kända krogar. Krogen har två delar – Krogen och Slipen. På Krogen serveras en femrättersmeny som är baserad på säsongens råvaror och på Slipen finns en à la carte-meny med fokus på skaldjur.

Gastrologik

Gastrologik ligger på Artillerigatan och är känd för sin nyskapande mat och för att använda lokala råvaror. Restaurangen har en avsmakningsmeny som består av 15-20 små rätter som är utformade för att skapa en kulinarisk upplevelse.

Frantzén

Frantzén ligger på Lilla Nygatan och är en av Sveriges mest hyllade krogar. Restaurangen har tre stjärnor i Guide Michelin och en avsmakningsmeny som består av 20-25 rätter. Maten är baserad på nordiska råvaror och tillagad med japanska tekniker.

Punk Royale

Punk Royale ligger på Lilla Nygatan och är en annorlunda krogupplevelse. Restaurangen har ingen fast meny utan skapar rätterna baserat på vad gästerna vill ha. Punk Royale har en punkig attityd och är känd för sin otraditionella stil.

Rolfs Kök

Rolfs Kök ligger på Tegnérgatan och är en klassisk Stockholmskrog. Krogen har funnits sedan 1987 och serverar svenska rätter med internationella influenser. Restaurangen har en avslappnad atmosfär och är känd för sin goda mat och bra priser.

Nook

Nook ligger på Grev Turegatan och är en krog med fokus på grönsaker. Restaurangen har en avsmakningsmeny som består av 7-8 små rätter och alla rätter innehåller grönsaker i fokus. Nook är känd för sin goda mat och miljövänliga fokus.

Ekstedt

Ekstedt ligger på Humlegårdsgatan och är en krog med fokus på grillning och rökning. Restaurangen har en avsmakningsmeny som består av rätter som är tillagade över öppen eld eller i en vedugn. Maten är baserad på nordiska råvaror och restaurangen är känd för sin avslappnade atmosfär.

Riche

Riche ligger på Birger Jarlsgatan och är en klassisk Stockholmskrog med anor från 1800-talet. Restaurangen har en stor uteservering och är känd för sin skandinaviska mat och sin avslappnade atmosfär.