De bästa växterna för att locka till sig bin och fjärilar till din trädgård


Bin och fjärilar är viktiga pollinatörer i naturen, och de kan också göra din trädgård mer färgglad och intressant. Här är några av de bästa växterna du kan plantera för att locka till sig bin och fjärilar till din trädgård.

Lavendel
Lavendel är en av de mest populära växterna för bin och fjärilar eftersom den har en stark och söt doft. Den är också en viktig källa till nektar för bin och fjärilar under sommaren.

Solhatt
Solhatt, eller rudbeckia, är en tålig och färgglad blomma som är populär bland bin och fjärilar. Den blommar från sommaren till hösten och kan bidra till att hålla bin och fjärilar aktiva under hela säsongen.

Kärleksört
Kärleksört, eller echinacea, är en annan populär blomma bland bin och fjärilar. Den har stora, färgglada blommor och blommar från mitten av sommaren till hösten.

Timjan
Timjan är en kryddväxt som också kan fungera bra som en växt för bin och fjärilar. Dess små, lila blommor har en stark doft som lockar till sig bin och fjärilar under hela säsongen.

Blåbär
Blåbär är en populär bärbuske som också kan fungera bra som en växt för bin och fjärilar. Dess vita eller rosa blommor blommar på våren och kan hjälpa till att locka till sig bin och fjärilar under den tidiga säsongen.

Fjärilsväxt
Fjärilsväxt, eller buddleja, är en annan populär växt bland bin och fjärilar. Dess färgglada blommor blommar på sommaren och kan hjälpa till att locka till sig en mängd olika fjärilar till din trädgård.

Genom att plantera några av dessa växter i din trädgård kan du bidra till att skapa en miljövänlig och färgglad trädgård samtidigt som du hjälper till att stödja bin och fjärilar i din närmiljö.