5 lättskötta krukväxter för dig utan gröna fingrar


Om du vill ha krukväxter hemma men inte har gröna fingrar behöver du inte oroa dig. Det finns faktiskt flera lättskötta växter som är perfekta för dig som nybörjare eller för dig som har haft svårt att hålla dina tidigare växter vid liv. Här är fem förslag på lättskötta krukväxter som du kan börja med.

1. Fredskalla

Fredskallan är en av de mest tåliga krukväxterna som finns och klarar sig även i mörka utrymmen. Den trivs bäst i fuktig jord och ska vattnas när jorden känns torr. Fredskallan kan också rena luften i ditt hem från skadliga kemikalier.

2. Murgröna

Murgröna är en annan växt som är svår att döda. Den trivs i de flesta ljusförhållanden och kan även överleva om du glömmer att vattna den ibland. Murgröna kan växa som klätterväxt och passar perfekt för att dekorera en vägg eller hylla.

3. Gröna krukväxter

Gröna krukväxter är en stor kategori av växter som kan vara lättskötta. Exempel på populära gröna krukväxter är benjaminfikus, elefantöra och palm. Dessa växter trivs i indirekt solljus och vattnas när jorden känns torr.

4. Kaktusar

Kaktusar är också en av de mest tåliga krukväxterna som finns. De klarar sig i torr luft och kräver bara lite vatten. Kaktusar finns i många olika former och storlekar och kan vara en fin dekoration på en hylla eller i ett fönster.

5. Ormbunke

Ormbunken är en av de äldsta växtfamiljerna som finns och trivs i indirekt solljus och fuktig jord. Den är relativt lättskött och passar perfekt för att ge ditt hem en naturlig touch.

Så där har du det, fem lättskötta krukväxter som är perfekta för dig som inte har gröna fingrar. Prova att odla någon eller flera av dessa växter hemma och se hur de kan göra en stor skillnad för ditt hem.