Blogginlägg 1

Ülkerchoklad och kattupptåg

Idag kom sambon hem med kexchoklad från det turkiska märket Ülker. Jag blev minst sagt överlycklig då vi inte hade så mycket gott hemma (förutom lite nödfalls-mariekex) och jag är världens gottegris. Tydligen ska det här vara sångaren i bandet The Beeters favorit choklad. Favorit musik och favorit godis. Två flugor i en smäll! Det var gott! Kan rekommendera om man vill komma undan lite billigare. Dock tycker jag fortfarande bäst om Cloettas kexchoklad men det är ju roligt med variation.

En lustig sak hände med Maja (vår ena katt). Hon började leka med en kexchokladbar och bet och rev i den. Vi lät henne leka eftersom vi inte tänkte att det skulle vara någon fara med det, men sedan fick hon upp pappret och tog en stor tugga! Jag var inte säker på om choklad är giftigt för katter, jag visste att det är det för hundar men katterna har ju själva undvikit choklad så har inte behövt tänka på om det är giftigt för dem eller inte. Jag och sambon blev genast oroliga och funderade på om vi behövde åka till någon djurakut. funderade om jag skulle hoppa på min nya cykel från bikersupplyhouse och cykla ner till djurakuten. Maja tog ingen mer bit när hon förstått vad det var, och kort därefter spydde hon upp hela maginnehållet på vardagsrumsmattan. Jag upptäckte att cykeln hade fått punka så vi var tvungna att cykla på sambons cykel till veterinären. Vi tog henne till veterinär och hon är nu frisk som en nötkärna men mattan fick vi lov att slänga.

Blogginlägg 2

Extrapris på oreos!bild-18

Denna vecka säljer närmsta ica Oreos för 10 kr/styck. Ett bra klipp då de vanligtvis kostar ungefär 17 kr! Jag köpta rätt många paket för att ha hemma. Inte bara är oreos jättegoda att äta som de är eller doppa i mjölk, de är också supergoda i recept! Jag passade på att pröva en oreo-cheesecake när det ändå var extrapris och det blev supergott. Jag åt upp nästan hälften helt själv.

För den som inte visste det så är oreos också helt veganska. Jo det är sant! Jag och sambon är själva köttätare även om vi försöker att äta mer grönt, men vi har båda vänner som är det och då är det ju perfekt att ha några oreos hemma ifall någon kommer på fika. Men ett problem med oreos är ju att man får sånt där svart kladd mellan tänderna som inte blir så attraktivt när man har gäster på besök. Jag kan tycka att det är jobbigt att sitta och äta med någon och sen när man går på toa och ser sig i spegeln så ser man att man har massa kladd mellan tänderna! Samma är det med Singoalla original (som också är veganskt för övrigt), man får ju sånt där klet som fastnar. Men det är nog ändå värt det…

Blogginlägg 3

Weekend i London

Jag och sambon firade hennes födelsedag med en långhelg i London! Perfekt innan skolan ska dra igång. Sambon ska plugga statsvetenskap på distans. Visste inte att det fanns men så hittade vi en grym sida för alla som ska börja plugga på universitet och högsola. Nodaddy.se hette den och där hittade vi allt vi  ville veta om att studera och plugga. Men nu kom jag av mig.. Vart var vi? Jo London. Vi bodde på ett fint litet hotell vid Kensington och kunde åka underground till de ställen vi ville kolla på. Mest shoppade vi och åt ute men sedan gick vi och såg på Matilda musikalen på West End. Det var riktigt trevligt att komma bort lite. Sedan kunde jag ju passa på att köpa lite brittiska kex! Custard Creams och Bourbon
är ju klassikerna så de köpte jag några paket av och packade i resväskan. Jag gillar verkligen Custard Creams, jag vet inte om det är smaken eller det fina mönstret som gör att jag tycker så mycket om det.

Sedan köpte jag några Jaffa-Cakes också. De är visserligen inte kex direkt men goda ändå! Jag har aldrig hittat dem i Sverige heller vilket jag tycker är konstigt, de är hur mumsiga som helst ju. Om ni inte prövat dem så gör det om ni får chansen! Sedan blev jag lite förvånad när jag hörde en britt använda ordet ”biscuit” och en chocolate chip cookie som jag alltid tänkt på som kakor, inte kex. Jag googlade lite och åsikterna verkar variera. De där lite krispigare varianterna är ju typ som kex, medan de mjukare sorterna som man kan köpa på caféer och så är ju mer som kakor. Jag får fundera på det där.

Blogginlägg 4

På spårvagnen

Idag stötte jag på en riktig idiot på spårvagnen. Jag var på väg hem från jobbet och det var ganska fullt på vagnen men så ser jag att det fanns en plats ledig bara det att gubben som satt där satt på den yttersta platsen och det var den innersta som var ledig. Eftersom jag var trött och skulle åka i en kvart ungefär så ville jag sätta mig, så jag bad lite sådär artigt och försiktigt om han kunde låta mig sitta där. Han svarade inte ens utan lät lite irriterad och släppte förbi mig, men när jag väl satt ner så tog han upp nästan all plats! Kanske ni hört talas om begreppet ”manspreading”? Det är när en man sitter med benen onödigt brett isär och jag har alltid tyckt att det är en fånig term men det var tills jag satte bredvid denna gubben!

Inte nog med det! Sedan tar han fram ett paket jättenkex och börjar smaska på, och smular över hela mig och min väska som jag hade på golvet. Jag älskar jättenkex men det är väl knappast lämpligt på spårvagnen? Som tur var blev fler platser lediga så jag satte mig långt bort från honom. Väl hemma bjöd sambon mig på pasta carbonara så då blev jag på bättre humör!